Megérkezett a magyar Torpedo - Márciustól saját vadhálót gyárt a Cont-Eco Kft.

Klasszikus, hurkolt csomózással készített, rugalmas, gazdaságos és ami a legfontosabb; magyar. Ez a Cont-Eco Kft. új terméke, a saját gyártású TORPEDO Flex vadháló, ami a március 28-án átadott gyártósoron készül. A csúcsminőséget az Európai Unió egyik legnagyobb cégcsoportja, a Bekaert által gyártott BEZINAL bevonatos acélhuzal, és a szombathelyi cég mintegy negyed évszázados szakértelme garantálja.
Megérkezett a magyar Torpedo - Márciustól saját vadhálót gyárt a Cont-Eco Kft.

Teljes képgaléria a vadháló üzem átadójáról >>>

A haza szolgálatában

A Cont-Eco Kft. szombathelyi telephelyén március 28-án együtt ünnepeltek az állami erdőgazdaságok vezérigazgatói, az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakemberei, és helyi politikusok is. Elsőként Illés Károly, Szombathely alpolgármestere köszönte meg Vargyas Csaba tulajdonosnak, hogy a városban valósította meg a beruházást. conteco_9 Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke hangsúlyozta, hogy a személyes sikerek mellett a haza szolgálata az is, ha az ember értéket állít elő, munkalehetőséget kínál a magyar emberek számára, és példát mutat azzal, hogy miként lehet egy vállalkozásnak előre lépnie. "Az, amit ti csináltok, nagyon fontos" - hangsúlyozta a NAK vezetője, aki hozzátette, hogy a vadkár-elhárításban a kerítés a szükséges rossz, ami nélkül azonban nem lehetne megvédeni az értékeket. Ehhez pedig fontos, hogy legyen egy stabil, kiszámítható kínálat, valamint az is, hogy a gazdák tudjanak hazai termékekre támaszkodni. V. Németh Zsolt, a szomszédos térség országgyűlési képviselője szintén azt hangsúlyozta, hogy a vadháló komoly értéket véd meg erdőn és mezőn egyaránt. conteco_41 Nagy Anita, a Cont-Eco Kft. irodavezetője rövid áttekintést adott a szombathelyi cég múltjáról, amiben komoly mérföldkő volt, amikor az állami erdőgazdaságok felkérésére is elkezdtek kerítéseket telepíteni. Mint kiderült, a társaságoknál a kiváló minőségű TORNADO Titan Optimum volt a legnépszerűbb termék.

Csőre töltve a magyar Torpedo

Mostantól pedig a vállalat magyar terméket is tud ajánlani a partnerek számára, méghozzá szintén kiemelt minőségben. Az alapanyag ugyanis cink-alumínium, úgynevezett BEZINAL bevonattal rendelkezik, ami minimum háromszoros védelmet nyújt a tűzihorganyzott bevonatokkal összehasonlítva. A legfontosabb különbség a Tornado és a saját gyártású Torpedo vadháló között, hogy utóbbi hagyományos csomózással készül, ami így is rendkívül rugalmas és erős. conteco_26 A Torpedo Flex vadháló gyártását a vásárlók igényeihez tudják alakítani, a vízszintes szálak anyaga lehet nagy szakítószilárdságú vagy lágy huzal, de azok száma is változtatható maximum 30 darabig. Az osztás így 5-10-15-20-25 cm lehet, míg a huzalvastagság 1,6-3 mm. A függőleges huzalok távolsága 15 vagy 30 cm lehet, vastagságuk 1,6-2,0 mm. A fonatmagasság 50 cm-től 300 cm-ig terjedhet, és akár 100 méteres tekercshossz is elérhető. Mindennek köszönhetően, az új vadháló bármely állatfaj esetében kiválóan alkalmazható. A Torpedo ráadásul kiváló minőségének köszönhetően a telepítés kisebb oszlop- és segédanyag-igénnyel megoldható. conteco_32

Konstruktív együttműködés a vadászokkal

Az ünnepség végén Gagyi István, az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezetének elnöke is szót kapott, aki hangsúlyozta, hogy a vadászok ugyan nem szeretik a kerítéseket, de azok ésszerű használata tényleg fontos. "Elfogadjuk, hogy van olyan kultúra, ami nem lehet kerítés nélkül megvédeni" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy Vargyas Csaba tulajdonossal mindig mindent sikerül megbeszélniük, konstruktív együttműködésük van már hosszú évek óta. (Gribek Dániel - Erdő-Mező Online)