Zéno napja
Talajaink biodiverzitása, mikrobiológiai aktivitása jelentős hatással van a mezőgazdasági termelésre - legyen szó szántóföldi kultúrákról, zöldségekről vagy éppen egy gyümölcsültetvényről. Amit azonban nem látunk, arról sok esetben nincsen kellő mennyiségű információnk. Egy kifejezetten egyszerű és olcsó módszerrel viszont megtudhatjuk, hogy milyen állapotban vannak a talajaink, milyen mértékű bennük a mikrobiológiai tevékenység. Megmutatjuk a receptet, amit az ÖMKi - Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet vezető szaktanácsadójával, Allacherné Szépkuthy Katalinnal próbáltunk ki a szári Csoroszlya Farm 20 éves, bio szilvaültetvényében.Tovább >>>
A mulcsozással az erdőhöz hasonló, finom szerkezetű, laza talajt biztosíthatunk. A természetes, növényi maradványokból álló mulcs a talajon komposztálódik, így a növények számára remek, tápanyagokban gazdag közeget biztosít, felpezsdíti a talajéletet. Tovább >>>
A termőtalajok eddiginél fokozottabb védelmét kezdeményezi a magyar agrártárca az unióban, mert egyre több országban okoz gondot a talaj termőképességének csökkenése - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.Tovább >>>