Új magyar csúcs, Juhász győzelem, újra ifi versenyző a VB-n – STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokság 2018

Július 14-én, szombaton rendezték meg a STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságot, ahol a sportfavágás legjobbjai mérhették össze tudásukat hat versenyszámban. A nap végén nem meglepő módon ismét Juhász István állhatott fel a dobogó legfelső fokára, immáron hatodik alkalommal, mellette Bozsó Zoltán „Zoka” és Hamvasi Ferenc kapott helyet.
Új magyar csúcs, Juhász győzelem, újra ifi versenyző a VB-n – STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokság 2018
A Hungaroringen, a Pickup & 4x4 Fesztivál társrendezvényeként megtartott megmérettetésen a motorfűrészek és fejszék mellett a versenyzőké volt a főszerep, hiszen a tét hatalmas volt. A Nemzeti Bajnokság megnyerése mellett a magyar válogatott keret is itt derült ki. Ahogy minden évben, úgy az idei, liverpooli világbajnokságon is a legjobb helyezést szerzők képviselhetik hazánkat. stihl_timbersports_ob_2018_10 Az első fordulóban az Underhand Chop, a Stock Saw és a Standing Block Chop versenyszámban mérhette össze tudását a 13 versenyző, akik mellet idén is versenyen kívüliként indult a többszörös Európa-bajnok, a cseh Martin Komarek. Az összesített időeredmények alapján innen már csak nyolc versenyző foghatott fejszét és kézifűrészt a Spring Board és a Single Buck versenyszámban. Utóbbiban új magyar csúcs is született: Bozsó Zoltán 11,75-ös idővel húzta meg az új rekordot. stihl_timbersports_ob_2018_8 A második forduló után már csak a hat legjobb versenyző ragadhatott STIHL MS 661-es motorfűrészt, és teljesíthette a Hot Saw versenyszámot, ami után az összesített pontok szerint első helyen az immár hatodszor is verhetetlen Juhász István, a második helyen Bozsó Zoltán „Zoka”, a harmadik helyen pedig Hamvasi Ferenc végzett. Őket követte Strúbel József „Dedi”, Strúbel Bence és Bakó András. stihl_timbersports_ob_2018_1

Végeredmény:

 1. Juhász István
 2. Bozsó Zoltán „Zoka”
 3. Hamvasi Ferenc
 4. Strúbel József „Dedi”
 5. Strúbel Bence
 6. Bakó András
 7. Pankotai Zoltán
 8. Freschli Krisztián
 9. Ollé Péter
 10. Rittlinger Róbert
 11. Bakó Norbert
 12. Andráska Zoltán
 13. Szép Szabolcs + Martin Komarek
stihl_timbersports_ob_2018_3 Ezzel egy időben a magyar válogatott is összeállt, az Underhand Chop, a Standing Block Chop és a Single Buck versenyszámok összesített időeredménye alapján határozták meg a tagokat. Hazánkat csapatban idén is Juhász István, Bozsó Zoltán, Hamvasi Ferenc és Strúbel József négyese fogja képviselni a liverpooli STIHL Timbersports Világbajnokságon, míg egyéni indulóként Juhász István mutathatja meg tudását a szeptember 29-i kvalifikációs versenyen, amit idén Csehországban rendeznek meg. stihl_timbersports_ob_2018_9 Idén lehetőség van a csapattal kivinni egy fiatal, úgynevezett Rookie versenyzőt is. A magyar válogatott esetében a mindössze 16 éves Strúbel Bence lesz, aki tartalékosként fogja erősíteni a csapatot. A lehetőség pedig kijárt neki, hiszen az összesített pontok alapján mindössze 3 ponttal maradt le édesapja mögött. Drukkolunk neki, hogy hamarosan egyénileg is indulhasson a STIHL Timbersports Rookie Világbajnokágon is, ahol egyéniben, a világ legjobb 25 év alatti sportfavágói mérhetik össze tudásukat. A fiatalok között Magyarország nem először lenne eredményes, hiszen korábban Bakó Norbert ért el kiváló eredményeket az utánpótlás tornákon. (Rákóczi Ágnes - Erdő-Mező Online - Fotók: Bozsó Zoltánné)